Sorteerbedrijf

Sorteerbedrijf

Nadat onze onderlossers de aardappelen hebben afgeleverd op de vestiging in Goudswaard, kunnen onze toegewijde medewerkers aan de slag om geheel naar de wens van de klant het product te sorteren en te verpakken. 

Sorteren

Bij aankomst van een vracht wordt deze eerst gecontroleerd. Pas na goedkeuring wordt de wagen gelost en worden de aardappelen ontdaan van restanten grond en loof. Er wordt ook een tarreermonster genomen dat wordt beoordeeld op percentages grond, voer en tarra. 
Vervolgens worden de aardappelen over een rollensorteermachine geleid om ze te scheiden in verschillende sorteringen. Gespecialiseerde medewerkers verwijderen ten slotte op een zogenaamde leestafel de ongeschikte aardappelen.
De goedgekeurde aardappelen vervolgen hun weg naar de verpakkingsafdeling.


Verpakken

Ieder afnemer heeft zijn eigen wensen voor wat betreft het ontwerp, de vorm en presentatie van de verpakking. We denken graag met u mee over de verschillende mogelijkheden. 
Onze verpakkingen variëren van zakken van 10 tot 25 kilo tot en met bigbags. Diverse combinaties van folie- en netverpakkingen horen daarbij tot de mogelijkheden. De zakken kunnen naar wens in elk gewenst formaat worden geleverd, al dan niet voorzien van bedrijfsnaam of logo. Indien gewenst kan op het meelooplint een barcode worden gedrukt.

 

Traceerbaarheid

Voor een goede kwaliteitsborging is traceerbaarheid van de producten van het grootste belang. Kleinjan’s Aardappelhandel B.V. heeft steeds geïnvesteerd in technologische ontwikkelingen die het nu mogelijk maken om elke pallet aardappelen door het hele bedrijf te volgen. Alle pallets worden voorzien van een unieke code die het mogelijk maakt alle informatie over bijvoorbeeld het moment van verpakken, de teler en het containernummer op te vragen.