Geschiedenis

Geschiedenis

Al in 1975 zette Jaap Kleinjan de eerste stappen in de aardappelhandel. Eerst nog bij groenteboeren in de buurt, maar al snel werd de eerste stap naar het buitenland gezet.

Samen met zijn broer Piet werd in 1977 aan de Zuidoordseweg in Goudswaard – waar het bedrijf tot op de dag van vandaag gevestigd is – de eerste loods gebouwd om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar hun exportaardappelen. Een tweede en derde loods volgden al snel.

In 1986 was Kleinjan’s Aardappelhandel B.V. een van de eerste verkopers van de milieuvriendelijkere AM-rassen (resistentie tegen aardappelmoeheid).
Door het aanhoudende succes kwam het bedrijf al snel weer ruimte te kort, en werd in 1991 een grote loods van zo’n 1250 m2 gebouwd.

Twee jaar nadat in 1991 broer Piet vanwege gezondheidsredenen het bedrijf had verlaten, trad de oudste zoon van Jaap, Adrie Kleinjan, toe tot het familiebedrijf. In het juist overgenomen bedrijf Van Hennik in Oudenhoorn kon hij de fijne kneepjes van het aardappelvak leren.

In 1999 werd een compleet nieuw sorteerbedrijf in het Zeeuws-Vlaamse Aardenburg gestart. 

Om de toekomst van het familiebedrijf veilig te stellen, heeft Adrie Kleinjan in 2002 het volledige bedrijf overgenomen.

In 2005 werd in Goudswaard een loods uitgebreid met 700 m2 extra vloeroppervlak en 2 dockshelters voor een snelle en goede verlading.

In de jaren vanaf 2006 hebben we er met de plaatsing van nieuwe inpaklijnen van Manter en palletiseermachines van Symach voor gezorgd dat we steeds technologisch bij de tijd zijn gebleven, en konden voldoen aan de groeiende vraag.

Het machinepark werd in 2013 uitgebreid met een tweetal poly-naaistraten waardoor de aardappelen vanaf toen ook in poly-zakken van 5 kg geleverd konden worden.

Door verdere nieuwbouw in 2014 hebben we onze opslagmogelijkheden, zowel los als in kisten, kunnen vergroten. Ook zijn er twee extra dockshelters toegevoegd.

Na sluiting van de vestiging in Aardenburg in 2014 zijn de machines verhuisd naar Goudswaard.