Welkom op de site van Kleinjan’s aardappelhandel B.V.

Geschiedenis

In 1962 is Jaap Kleinjan op 11 jarige leeftijd, begonnen met het verkopen van sinaasappels en bananen, op de bakfiets ging hij van deur naar deur in verschillende plaatsen, onder andere Nieuw-Beijerland. Op 18 jarige leeftijd is hij begonnen met aardappelen langs de deur. In 1975 is hij ook gaan sorteren en verkopen aan groenteboeren. In 1976 verkocht hij voor de eerste keer aardappelen die bestemd waren voor export. Deze moesten klaar gemaakt worden voor Engeland. Dit werd allemaal gedaan bij boeren in gehuurde schuurruimten.
 
In 1977 ging de handel zo goed, dat er werd gezocht naar een geschikte locatie om de bezigheden uit te breiden samen met broer Piet Kleinjan. Deze werd gevonden in Goudswaard, aan de Zuidoordseweg, op een mooie locatie midden in de polder, tussen de boeren en goede mogelijkheden om later nog uit te breiden. Daar werd een eerste loods gebouwd van 500 m2. Hier ging de groei door en werden de gebroeders Kleinjan bekende verpakkers van exportaardappelen, bij gebrek aan ruimte werd in 1980 een tweede loods gebouwd en in 1984 een derde loods.

In 1986 kwam er een nieuwe markt in opkomst de milieuvriendelijkere AM rassen, Kleinjan was er als een van de eerste bij om hiermee te beginnen. In 1991 was er weer ruimte tekort en werd er een grootte loods van ca. 1250 m2 gebouwd. Door gezondheidsredenen is Piet Kleinjan in 1993 uit het bedrijf gegaan.

In 1993 werd het bedrijf Van Hennik BV in Oudenhoorn overgenomen, hier ging de oudste zoon van Jaap Kleinjan, Adrie Kleinjan beginnen in het aardappelvak, hier werd veel handel gedaan met bedrijven die leveren aan de Nederlandse supermarkten. 

In 1999 werd een compleet nieuw sorteerbedrijf in het Zeeuws Vlaamse Aardenburg gestart. 
Hier vandaan kan ook meer ingespeeld worden op de Belgische markt.

In 2002 heeft Jaap Kleinjan het bedrijf compleet verkocht aan zijn zoon Adrie, waardoor de voortzetting van het bedrijf ook is gewaarborgd.

In 2005 werd in Goudswaard de grootste loods uitgebreid met 700 m2 met 2 dockshelters voor snelle en goede verlading.

Juni 2006 werd gebruikt om in Goudswaard een nieuwe inpak- en palettiseerlijn neer te zetten, (inpak van Manter) en (palettiseermachine van Symach).

In 2007 zijn de gebouwen in Goudswaard ontdaan van asbest en voorzien van nieuwe, goed geisoleerde, sandwich panelen. De gebouwen zijn zodoende weer beter geisoleerd tegen de temperatuursverschillen in de zomer en winter. 
 
In 2010 werd in Aardenburg een geheel nieuwe Baxmatic inpakmachine neergezet.
 
In 2011 werd in Goudswaard, de aardappelontvangst vergroot en is er een nieuwe palletiseermachine van Symach geplaatst.
Sinds februari 2013 is er een nieuwe MAN 540 TGX truck met onderlosser in de huisstijl van Kleinjan op de weg te vinden.
In augustus 2013 Zijn er op de vestigingen in Goudswaard en Aardenburg een nieuwe inpakmachine geplaatst van Manter. Gelijktijdig zijn er in Goudswaard 2 nieuwe poly naaistraten geplaatst waarmee de aardappels nu ook in 5 kg. poly verpakt kunnen worden.

In 2014 is er een nieuwe Scania, type R520 geleverd.
In 2014 is er 3500 m2 bijgebouwd. Deze nieuwbouw bestaat uit compartimenten voor losse en kistenbewaring, een gedeelte wordt benut voor opslag van machines verder stationeren wij er gereed product voor expeditie.