Welkom op de site van Kleinjan’s aardappelhandel B.V.

Sorteerbedrijf

De aardappels worden verwerkt op onze vestiging in Goudswaard, Kleinjan's aardappelhandel B.V.
 
Sorteren
Door de jarenlange ervaring in het sorteren en verpakken van consumptie-aardappelen, weet Kleinjan's Aardappelhandel welke zaken van belang zijn om de kwaliteit van het product te handhaven. Wanneer de aardappelen binnenkomen, worden ze eerst gecontroleerd. Wanneer de partij is goedgekeurd, wordt de vracht gelost. Achter de vrachtwagen bevinden zich rollen, die de grond en het loof van de aardappelen scheiden. Tijdens het lossen wordt een tarreermonster genomen en deze worden door onze vakmensen beoordeelt op procenten grond, voer en tarra. Dit proces vindt grotendeels geautomatiseerd plaats. Vervolgens worden de aardappelen over een rollensorteermachine geleid, waar drie onafhankelijk verstelbare rubberen rollensets de aardappelen in verschillende sorteringen scheiden. Op de leestafel worden de ongeschikte aardappelen van de band gehaald, waarna de goede aardappelen worden verpakt.
 
Verpakken
Kleinjan's Aardappelhandel is een flexibele verpakker en levert verpakkingen van 10 tot  25 kilo en denkt graag mee over ontwerp, verpakkingsvorm en presentatie van de aardappelen. Tevens kunnen er bigbags worden gevuld en zijn er combinaties van folie- en netverpakkingen mogelijk. Naar wens kunnen de zakken met bedrijfsnaam en/of logo, in elke grootte, geleverd worden. Desgewenst kunnen er op de meelooplinten barcode’s gedrukt worden. “the potato specialist’’ vergemakkelijkt het verdere proces van de aardappels op deze manier ook bij de klant.
 
Traceerbaarheid
De inpakmachine, zakkenvuller en de palletiseermachine werken volledig computergestuurd. De pallets met de zakken, die allen een eigen code dragen, worden op de juiste plek gezet, en d.m.v. een unieke code geregistreerd. Elke pallet is hierdoor traceerbaar. De gegevens over de datum van inpakken, de teler en het containernummer zijn zodoende altijd te achterhalen. Kleinjan kan haar klanten van dienst zijn van één pallet tot en met een complete bootlading, inclusief voor- en natransport. De aardappelen worden geleverd in de gewenste verpakking en sortering, inclusief volledige documentatie. Kleinjan's Aardappelhandel is een aardappelpartner van A tot Z en maakt haar motto 'The Potato Specialst' dagelijks meer dan waar!